Zanat rodne grude

Počelo je na grudima majke, u zemlji pradjedova na kojoj maslina prehranjuje gladna usta. Maslina se čuvala, zemlja se nije dala. Poštivala se tradicija prijenosa običaja i uvjerenja iz generacije u generaciju da naslijeđeno valja uzeti kao dar od boga, obogatiti i sačuvati za buduće dane, naraštaje. I tako i bi: šest generacija – od Vincenza do današnjih vlasnika oca i sina Ivice i Vinka Milotića. Ovo je njihova priča – obiteljska tradicionalna proizvodnja ekstra djevičanskog maslinovog ulja Torač nastavljena vođena strašću djedova prema maslinama na rodnoj grudi Poreštine.

Budućnost / Ciljevi

Naslijeđene maslinike Ivica i Vinko proširuju novim nasadima uz primjenu novih trendova i tehnologija, dok istim tehnologijama obogaćuju postojeće nasade. Također planiraju i nove nasade a sve u cilju modernizacije maslinika po najnovijim standardima. Time drevnim ljepoticama dodaju novu vrijednost, a uskoro i novi dom. Naime, godine 2021. u Žbandaju kupuje uljaru Torač.

Ovdje suvremenom opremom i tehnikama u kombinaciji sa strogim standardima kvalitete, te nadasve stručnim timom, proizvode ekstra djevičansko maslinovo ulje. I tako nastaje novi brend – Torač – kojeg se ne bi posramili ni bogovi čuvenog Olimpa!